Yüksek Performans Madeni Yağlar Darıca
Madeni Yağlar Darıca Aşınma önleyici Katkı Maddeleri bulunmaktadır. Aşınma dediğimiz şey, birbiri üzerinde devamlı olarak hareket eden yüzeylerde, yüzeyler arasındaki oluşan boşluğun farklılaşması sonucu oluşan metal zaiyatıdır; bu işlemin devamlı hale gelmesi halinde malzeme bozulmaya başlar. Metal-metal teması, iki yüzeyin arasına film özellikli maddeler aktarılarak bu sorunun önüne geçilebilir. Aşınmanın önüne geçebilmek için kullanılan bu katkı maddeleri arasında doğal olan fosfitler, sülfürlenmiş olefinler, çinko ditiyofosfatlar, alkali bileşikler (nötralleştirici olarak) ve polar moleküller (fatty oiller, asitler ve esterler gibi) ürünler sayılabilmektedir. Motor yağları için tercih edilen ve kullanılmakta olan çinko ditiyofosfatlar oksidasyon önleyici, aşınmanın önüne geçen ve yatak korozyonu engelleyici gibi daha bir çok amaçlı bir katkı ürünüdür.
Madeni Yağlar Darıca Yakıtlar saflaştırıldıktan sonra tamamı ile siterildirler, ama havada ve suda bulunan mikroorganizmalar sebebiyle anında kirlenmeye yüz tutarlar. Bu oluşan mikroorganizmalar bakteriler ve zararlı mantarlardır; bunlar genellikle sulak ortamlarda, ışık varlığında, orta düzey sıcaklıklarda, kimileri havalı çevrede, kimleride havasız olan çevrede zamanla artmaya devam eden derecelerde çoğalmaktadırlar. Mikroorganizmaların fazlalaşması muayyen düzeye ulaştığı vakit biyosid katkı maddelerine gerek duyulmaktadır. Biyosidler, hem yağda aynı zaman da suda ayrışa bilen maddeler olmalıdır; böylelikle her iki alanda bulunan mikropları da yok edebilmektedir;
Madeni Yağlar Darıca Biyosidler mikroorganizmaların güçlenmelerini ve çoğalmalarının önüne geçer, ancak tankın veya ekipmanın yüzeyinde yüklü bir kütle oluşmuş ise eğer, biyosidler bu cemiyetin iyicene dibine girip yaşam sürecini engelleyemez ve meydana gelen biyokütleyi ortadan kaldıramazlar. Buna benzer durumlarda deponun boşaltılması ve mekanik olarak arındırılması gerekir. Biyosidler bakteri ve mantarları tamamı ile öldürmek için hazırlanmış olan kimyevi maddelerdir, ve bunlar tehlikelidir; bu sebeple biyosid içeren rastgele bir atık (özellikle de su) uygun yollarla yok edilmesi gerekir. Yakıt depolarında su seviye düzeyinin en az kısımda, hatta mümkün olursa sıfır seviyede tutulması gerekmektedir. Yakıtlar aşırı sıcaklık rafineri prosesleri yani sterildir, ama hava yahut suda bulunmakta olan mikroorganizmalarla kirlenirler.
Hakkımızda daha fazla bilgi için iletişime geçin.