Körfez Madeni Yağlar Madeni yağların tarifini yapmamız gerekirse eğer: Madeni yağlar; Farklı olan viskozitedeki baz yağlar ve bu baz yağlara katılmış olan, zarar görmeyi , zaman içerisinde aşınma olayını, paslanmasını, köpürmeyi yükseltgenme olayını  önleyici, vizkozite ayarını yapıcı, dispersiyon ve yüksek basınca çıksa dahi  dayanıklılık göstere bilecek gibi fiziksel ve kimyasal hususiyet kazandırıcı birbirinden farklı olan bir çok  katıklar ile harmanlaması ve muhtelif ambalajlara konulma  işlemine tabi tutularak imal edilmektedir.

Körfez Madeni Yağlar Aynı zamanda, asıl ham maddesi petrol  olmayan ve kimyasal sentez metotları ile elde edilen sentetik yağlar da, sağlamış olduğu güçlü kimyasal ve fiziksel özelliklere sahip olmaları sebebiyle  madeni yağ üretimin  de tercih edilmektedir. Madeni yağlar ; Çoğunlukla;
Otomotiv yağları; (motor yağları, dişli, rulman ve yatak yağları, transmisyon yağları, makine
vb.)
Endüstriyel yağlar ise; ( işlem yağları, metal, deri ve tekstil işleme yağları,
şanzıman ve kızak yağları, pas önleyici ve çözücü müstahzar yağlar, tam sentetik endüstriyel yağlar,vb.) olarak sınıflandırılırlar.

Körfez Madeni Yağlar  Yağlara, istenilmekte olan  bazı çeşitli özellikleri kazandırmak, mevcut bulunan özelliklerini daha ileriye taşıyarak  geliştirmek, aynı zamanda gereksiz olan istenmeyen bazı
özelliklerini en düşük seviyeye düşürmek ya da tamamı ile ortadan kaldırma amacıyla eklenen ve bu nedenle tüm  sebeple elde edilmiş olan  yağlayıcıların kimyasal yapısının ve fiziksel özelliklerinin, üründen beklenilen düzeye  gelmesini sağlayan maddelere, elbette ki “katkı maddesi” denmektedir.
Normal bir yağda, yukarıda saymış olduğumuz açıklanan özellikleri ürüne kazandırmak için bir veya bir den fazla  katık madde  birlikte kullanılabilir bunda bir sıkıntı olmayacaktır.

Şuan da bulunmuş olduğumuz bu alanda farklı bir çok  marka ve farklı özelliklere sahip değişik cinslerde madeni yağlar satılmaktadır. Ama tüm bu madeni yağların ham maddesi hiçbir fark olmadan birebir  olduğuna göre, bu yağlar arasındaki farklılık nedir?
Bunun iki sebebi vardır:
1. Kullanılmakta olan baz yağların kimyevi  özelliklerinin değişik  olması
2. Kullanılmış olan katkı maddelerinin cinsi ve konulan ürün maddelerinin  farklı olması

Daha fazla bilgi için iletişime geçin.