Madeni Yağlar Taysad Yağ azalması  halinde, farklı markalı yağ eklenmesin de herhangi bir sıkıntı olabilir mi? İlk olarak dikkat edilmesi gereken şey aktarılacak olan  yağın, normal yağ düzeyini aşmaması gerekmektedir. Eğer aşarsa köpürme ve sistemde yüksek sıcaklık  meydana gelebilir. Eklenilecek olan yağın; aynı viskozite derecesinde ve aynı API sınıfında olmasına kesinlikle özenle dikkat edilmesi gerekmektedir. Mineral yağ ile sentetik yağ birbiri ile asla  karışmamalıdır. Peki  Sentetik olan yağ ile mineral yağ arasında ne gibi bir  fark vardır? Sentetik esaslı yağlar kimyevi yollar ile  elde edilen yağlardır. Naturel özelliğe sahip öteki  yağların güçlü bir performans üretemeyecekleri hallerde yağlamayı yapabilmek sebebi ile  üretilirler. Sentetik esaslı yağlar minerallere nazaran daha fazla veya daha az sıcaklıklara ve yüksek basınca dayana bilmektedirler.

Madeni Yağlar Taysad  Sentetik yağlar neden normal yağlara göre daha pahalıdır? Sentetik yağın ham maddesi çok daha ileri teknoloji ile ve çok değişik ve zor  işlemlerden geçerek imal edildiği için maliyeti mineral yağlara göre çok daha fazladır. Bu ise ürünün fiyatına yansımaktadır. Yağ performansı nedir ve nasıl anlaya biliriz? Bir yağın performansı etiketinde ki  API ve ACEA özelliklerinden  anlaşılabilir. Bu zamana  kadar üretilmiş  yağlarda; benzinli sınıfta SL (Temmuz 2001), dizel sınıfta ise CI – 4 (2002) en üst API performans düzeyini gösterir. A3 binek, B3 dizel hafif ticari ve E4 ağır ticari araçlar için ACEA performans sınıflarını belirtir.

 

Madeni Yağlar Taysad Motor yağlarının türü ile yağ değişim kilometresi farklılık gösterir mi? Araçların yağ değişim kilometrelerini yalnızca araç imalatçıları belirler. Sentetik yağların minerallere göre  daha çok  dayanıklı ve performansı yüksek olduğu söylenebilir. Bu nedenle  kullanılmakta olan yağın sentetik veya mineral olması, motor performansını ve korumasını direkt olarak doğrudan doğruya  etkiler. Fakat yağ ve  değişim kilometresi araç imalatçılarının izni ve  onayı olmadan uzatıldığı vakit, beklenilen ve istenilen  performans ve aynı zamanda her zaman  koruma sağlanamama riski vardır.

Hakkımızda daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.