Madeni Yağlar Gosb Sizlere bu makalemiz de madeni yağların nasıl elde edildiğini anlatalım. Ham petrolün rafinerilerde işlenmesi ile kazanılmış olan ürünlerinden bir tanesi olan mineral yağlar, gene özel muameleden  geçirilerek, madeni yağların ham maddesi olan baz yağlar orta çıkar. Bu yağlar, viskozitelerine göre bölümlendirilir. Tüm madeni yağları, direkt olarak  elde etmek olası bir durum değildir. Madeni yağlar, değişik viskoziteli baz yağlara, üründen beklenen hususiyetlere göre seçilen, farklı bir çok  katkı maddelerinin bir biri ile  karıştırılmasıyla elde edilir. Şuan ortalıkta farklı marka ve özelliklerde  madeni yağ satılmaktadır. Fakat bütün madeni yağların hammaddesi bire bir aynı  olduğuna göre, bu yağlar arasındaki fark ne olabilir?
Bu farkın iki sebebi vardır. Kullanılan baz yağların kimyasal spesiyalitelerinin değişik olması Değerlendirilen katıkların türü ve ölçüsünün farklı olması

Madeni Yağlar Gosb En güzel ve dikkatli bir şekilde üretilmiş parçaların üst kısımlarında  bile tam bir düzgünlük ve parlaklık gerçekleştirilemez. Üst tarafta asperit ismi verilen, çok ufak ve sadece mikroskop ile görülebilecek girinti ve çıkıntılar mevcuttur. İki kuru yüzey de  birbiri ile bağlantı kurduğunda, bu girinti ve çıkıntılar yüzeylerin akımına karşı büyük bir direnç gösterir. Bu dirence ise sürtünme denilmektedir. Yağlayıcının esas yapması gereken şey, yüzeyler arasındaki bu sürtünmeyi düşürmek, birbiriyle temas halinde olan bu  yüzeyler arasında film tabakası  iki katı cismi birbirinden bölmek ve aynı zamanda bölünen  parçaların rahatça hareket etmelerini  sağlamaktır.

Madeni Yağlar Gosb Yağların endüstri standartlarından geçmeleri için  baz yağ seçimi kesinlikle büyük bir önem taşımaktadır. Kimyasal açıdan bir hayli değişik  özelliklere ait bu baz yağlardan üretilen madeni yağlar değişik özellikler gösterebilmektedir. Bu yüzden madeni yağlarda standart ve performansın ihtiyaç duymuş olduğu baz yağlar ve sentetikler kullanılmalıdır. Sentetik Yağları; Mineral aslı baz yağların özellikleri, ham petrolün özellikleri ile sınırlandırılmaktadır. Aynı Zamanda; Günümüzde ki  son seneler de dünyadaki ham petrol rezervin  azalması ile petrol fiyatlarında hızlı artış görülmektedir.

Hakkımızda daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.