Dilovası Madeni Yağlar ek viskoziteli bir yağın sıvılığı bütün  sıcaklıkta eşittir. Fazla viskoziteli yağlar ise tek viskoziteli yağlardan değişik olarak özü değişen ısılara adapte ederler. Çok viskoziteli bir yağ tek viskoziteli bir yağa nispet soğuk havalarda daha kesintisiz. Yüksek ısılarda  ise mutlaka daha kalın ve korunaklıdır.Böyle olması, bazı zamanlar da şu anlama da geliyor. Aracınızı her zaman sürekli olarak kullanmadığınızda motor yağı kartere göre süzülmeye başlacak ve gene faaliyete geçirdiğiniz de  çok kısa bir zaman içerisinde  dahi olsa, motorunuzun bütün aksamlarına ulaşması için belirli bir vakit geçecektir. Çok viskoziteli yağlar soğuk havalarda tek viskoziteli yağlara nazaran daha fazla akıcı oldukları için motorun içerisindeki parçalara daha hızlı ulaşırlar, böylelikle ilk anda ki çalıştırma da   motor aşınmaları daha azdır.

Dilovası Madeni Yağlar Fazla viskoziteli yağlar tek viskoziteli yağlara oranla %1,5 ila %3 arasında yakıt tasarrufu sağlarlar. Fazla viskoziteli yağlar hem az, hem fazla ısılarda daha çok koruma sağlarlar. Multi-Viskozite Yağların Çalışma Şekli Yağ kullanımında sorun şudur: 10W kadar ince olan bir yağ kullanılırsa eğer yağ fazlasıyla ince olduğundan ne ilk motoru çalıştırırken  ne de soğuk havalarda akıcılık bakımından  bir sorun yaşamayız. Peki ya hava baya bir  sıcaksa, ya da motor sıcaklığı son derece arttığı zaman ne olacak? hemen o yağı mı değiştirmeliyiz? İşte asıl  bu sorunu kökünden halletmek için imalat aşamasında başka birçok katkıyla birlikte multi-viskozite yağlara “viskozite geliştirici” farklı maddeler eklenir.

Dilovası Madeni Yağlar  Eklenmiş olan bu polimerleri kimyevi olarak yağ aşırı derece de  soğukken içinde bulunan  bağımsız olarak yüzen toplar olarak düşünebilirsiniz. Yağ sıcaklığı arttıkça  bu polimerler parçalanmaya ve uzun zincirlere dönmeye başlamaktadırlar, ve bu şekilde  yağın incelmesini önlerler. Bu alanda önemli olan diğer bir nokta yağın üretimi sırasında çalışacak olan personeller bunun içi personellerin bilgili uzman ve tecrübeli olmaları şarttır. Yapılacak herhangi bir hata çok kötü sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden özen ve dikkat gerekmektedir.

Bilgi için iletişime geçin.