Darıca Madeni Yağlar  Motor katkı yağları: Motor yağı, motorun bütün hareket eden bölümleri üzerinde çok ufak bir tabaka oluşturmaktadır. Bu oluşan tabaka sürtünmeyi ve aynı zamanda zarar görmeyi  azaltır, böyle olursa tekerleklere de  daha yüksek bir  güç geleceği  anlamına gelir. Motor yağı içerisinde bulunan katkısal maddeler vasıtası ile motoru tüm kirli şeylerden arındırılmasına  yardımcı olur. Oluşabilecek  pasa karşı korur ve performans gücünü arttırır aynı zamanda da  silindirlerin alanında  aşırı sıcağın bir bölümünü kartere inmesine  yardımcı olur. Mineral Yağlar ;  Mineral yağlar çok uzun senelerdir yararlanılmakta  olan normal yağlardır. Yerin altındaki bilindik olan  petrolün distile edilmesinden sonra deterjan, viskozite geliştirici ve zararın önüne geçen  bazı  katkı maddeleri  üzerine aktarılmak  suretiyle imal edilir. Fiyatları diğer yağlara nazaran biraz daha ucuz olmaktadır. Ve sunacakları performans ise haliyle ortalama seviyede olacaktır.

Darıca Madeni Yağlar  Sentetik yağ dışında bir de yarı sentetik yağ vardır. Yarı sentetik yağlar bu iki ürünün karışımıdır ve sunacağı performansta buna göre bu iki yağın arasında bulunmaktadır. Genel olarak  %70-80 mineral yağa %20-30 sentetik yağ karıştırılması ile  elde edilmektedir. Viskozite basit bir şekilde anlatmak gerekir ise herhangi bir  yağın kalınlığının ölçüsüdür. Makul bir ısıda  yağın ne derece de  akışkan  olduğunu belirtmek için de Viskozite Endeksi tercih edilmektedir. Genel olarak eğer  bir yağ kalınsa viskozitesi fazla, eğer ki ince ise viskozitesi düşük demektir.

Darıca Madeni Yağlar  Bu sayi  ne kadar fazla olursa, sıcaklığa maruz bırakıldığında yağ o kadar düşük incelir. Rakam düşükse yağın viskozitesi düşük, yüksekse viskozitesi yüksektir. Vizkozite endeksi aynı şekilde  bir yağın bazı şartlar altında nasıl hareket edeceğini de gösterir. Çok fazla viskoziteli bir yağ (Ör: 50) genel olarak düşük ısılar da  motorun belli başlı bazı kısımlarına gitmeyebilir, üstelik yüksek devirlerde silindir ile motor arasında bulunan filmin kopma ihtimali var. Çok düşük viskoziteli bir yağ ise (Ör:0) özellikle fazla  yüksekliğe çıkan sıcaklıklarda aşırı derece de  incelerek koruma özelliğini yitirebilir.

İletişime geçin.