Tosb Madeni Yağlar hakkında bilmeniz gereken şeylerden bir tanesi de Baz yağıdır. Baz yağı  motor yağının önemli fonksiyonunu yerine getirmesini, yani motorun hareket eden tüm aksamlarını  yağlayarak sürtünmeden dolayı meydana gelen aşınma ve kırılmalara karşı tam bir  korumasını sağlar. Katkılar ise, yağın motordaki yüksek derece sıcaktan dolayı meyadan gelecek hasarı  önleyerek ek motor koruması sağlamaktadır. Baz yağ, ham yağdan (yağın topraktan çıkartıldığı andaki doğal durumu) rafine edilir. Motor yağında kullanılan baz madde elde edilmeden önce, ham yağın çeşitli işlemlerle arıtılmış olması  gereklidir. Parafin, sülfür ve nitrojen bileşenleri gibi istenmeyen ve zarar verecek tüm maddelerin ayrılması gerekmektedir. Doymamış hidrokarbonların, tamamen temizlenmesi veya daha güçlü moleküllere çevrilmesi gerekir. Ham yağ ilk olarak  vakum damıtma ile bir dizi damıtık madde veya yapışkanlık aralıklarına ayrılır. Baz yağ üretimi için kullanılacak olan kısımlar, çeşitli işlemlerle imal  edilerek işlenirler.

Tosb Madeni Yağlar  Baz yağ sadece  tek başına motorunuzu iyi bir şekilde yeterince  korumak için uygun değildir. Bir motor yağının bir çok farklı  motor çalışma koşullarında farklı ve değişik  fonksiyonları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu sebeple  formüle birçok katkı maddesi eklenmiştir: Antioksidanlar, oksidasyon sürecini kısaltmak  için eklenirler. artık motor yağının ne olduğunu ve  nasıl üretildiğini aynı zamanda  neler yapabildiğini öğrenmiş olduğunuza  göre, en karmaşık yere geldik: dereceler. Motor yağının en gerekli fonksiyonunu -yağlamayı- meydana getirebilmesi  için, vizkozitesinin motorunuzun aşırı sıcaklıkta  ısı koşullarında dayanabilmesi gerekmektedir. Yağ ısıtıldığında incelir ve soğutulduğunda kalınlaşır. Coğrafi konumunuzda ki hava sıcaklığı için uygun vizkozite derecesinin seçilmesi kesinlikle büyük bir  önem taşımaktadır.

Tosb Madeni Yağlar    Tek dereceli (monograde) bir yağ, vizkozitesi, düşük veya yüksek, tek bir ısı derecesinde saptanmış bir yağdır. Çok dereceli (multigrade) bir yağ, hem düşük hem de yüksek ısı ihtiyaçlarını aynı anda karşılamalıdır. Bu durum, sıcak yaz günlerinde  ve sert kış aylarında yaşayan sürücülerin, tüm zaman boyunca kullanmak için çok dereceli yağları seçmesini sağlamaktadır.

Daha fazla detaylı bilgi için bizimle  iletişime geçin.