Taysad Madeni Yağlar Arabalarda kullanılmakta olan  yağın, iki ana içeriği vardır: baz yağ ve katkılar. Baz yağ, motor yağının önemli işlevlerini yerine getirmesini, yani motorun devam eden süreçte çalışan tüm aksamını yağlayarak sürtünmeden dolayı devamlı doğan aşınma ve kırılmalara karşı üstün koruma sağlar. Katkılar ise, yağın motordaki yüksek derecede sıcaklığından dolayı düzgün çalışmamasını önleyerek ek motor koruması sunmaktadır. Baz yağ, ham yağdan (yağın topraktan çıkartıldığı andaki doğal durumu) arıtılır. Motor yağında kullanılmakta olan  baz madde elde edilmeden önce, ham yağın çeşitli işlemlerle rafine edilmesi gereklilik göstermektedir. Parafin, sülfür ve nitrojen bileşenleri gibi motora zarar verebilecek istenmeyen maddelerin kesinlikle ayrılması gerekmektedir. Doymamış hidrokarbonların, çıkarılmaları veya daha istikrarlı moleküllere çevrilmeleri gerekir. Ham yağ ilk olarak vakum damıtma ile bir dizi damıtık madde veya yapışkanlık aralıklarına ayrılır. Baz yağ imalatı için kullanılacak olan kısımlar vardır. Çeşitli işlemlerle ile rafine edilerek işlenirler. Bu işlemlerden bazıları:

Taysad Madeni Yağlar Çözücü Ayrıştırma – katıksız  olarak oluşan doymuş ve doymamış hidrokarbonları ayırır. Hidrokarbon işleme – nitrojen ve sülfür bileşenlerinin bir bölümünü yok eder ve temel yağın rengini, oksitlenmesini ve termal stabilitesini iyileştirir. Hidrokarbon dönüştürme – Çözücü ayrıştırılmasından önce enerji yükselişi için bazı doymamış hidrokarbonları doymuş hidrokarbonlara dönüştürür. Böyle yapmak  aynı zamanda, geniş miktarda sülfür ve bazı nitrojen bileşenlerinin de ortadan kaldırılmasına e yardımcı olur. Hidrokarbon parçalama – Baz maddedeki moleküllerin arzu edilen doymuş hidrokarbon moleküllerine dönüştürüldüğü sofistike bir işlem. Doymuş hidrokarbonların enerjisi, hydrotreating ve çözücü ayrıştırma ile sahip olunan çok daha yüksektir.
Taysad Madeni Yağlar  Hidroisomerizasyon – Hidrokarbon bölme işlemi ile beraber kullanıldığı vakit, baz maddenin moleküllerini olabilecek en istekli forma çevirir.Baz yağ  sadece tek kendisi motorunuzu iyi bir şekilde  korumak için yeterli olamaz. Bir motor yağının bir çok farklı çeşitli motor çalışma koşullarında detaylı işlemleri yerine getirmesi gerekir. Bu sebeple  formüle birçok katkı maddesi konulmaktadır: Antioksidanlar, oksidasyon sürecini durdurmak için eklenirler.
Hakkımızda daha fazla detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.