Madeni Yağlar Tosb Gres, madeni yağlara nazaran çok daha fazla viskoziteye sahip olmaktadır.  Orijinalinde kalsiyum, sodyum ya da lityum sabun jelinin mineral yağlarla emülsiyon halinde olduğu bir yağlayıcı çeşididir. Gres, akışkan bir yağ ile kalınlaştırıcı(viskoziteyi artırıcı) bir maddenin katı ile yarı akışkan arasında yapı farklılığı göstermiş olduğu bir yağdır.Gres yağlarında akışkan kısım çoğunlukla petrol esaslı mineral bir yağ veya sentetik bir akışkan olup,kalınlaştırıcı kısım ise metalik bir sabundur.

Madeni Yağlar Tosb  Gres yağı, bilhassa mekanik aksamların kolayca işleyebilmesi ve aşınmanın önüne geçilebilmesi için endüstrilerde kullanılmaktadır.Diğer farklı olan yağlara oranla kullanım açısından en iyi avantajları; yağ kullanıldıktan sonra yoğunluğu sebebi ile, akmayan, damlamayan bir özelliğe  sahiptir. Gresin bu özellikleri flotasyon işlemleri ile rahatça ayrılmasında bir avantaj olmakla beraber, atık suların borularda naklini,onların biyolojik arıtma ünitelerinde ayrışmasını ve alıcı sulara aktarılmasını bir hayli  karışık ve zor bir işlem hale getirir.

Madeni Yağlar Tosb  Sabunla karıştırılmasının sebebi ise viskozitesinin artırılmasından dolayıdır. Farklı sabun türleri değerlendirilerek gres yağının yüksek ısıya dayanıklılığı da belirlenebilir. Gres yağı şiddetli basınç bulunan daha sıvı yağların yeterli gelmediği dönen makina aksamları ve en çok da rulmanlı yataklarda kullanılır.

 MADENİ YAĞLARIN GÖREVLERİ

En iyi ve güzel bir şekilde tasarlanmış parçaların yüzeylerinde bile tam bir kusursuzluk ve parlaklık sağlamak mümkün değildir. Yüzeyde asperit ismi konulan, çok ufak ve sadece mikroskop yadımı ile  görülebilen girinti ve çıkıntılar bulunmaktadır. İki kuru yüzey birbirine deydiği vakit, bu girinti ve çıkıntılar yüzeylerin göstermiş olduğu harekete karşı direnç gösterir. Bu dirence sürtünme denmektedir. Yağlayıcının asıl görevi ise, yüzeyler arasındaki bu oluşan sürtünmeyi en aza indirmek, birbiriyle temas halindeki yüzeyler arasında film katmanı oluşturarak iki katı cismi birbirinden ayırmak ve parçaların çok daha rahat bir şekilde hareketini sağlamaktır.

Daha fazla detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.