Tosb Endüstriyel Yağlar yağ sektörü, geniş kullanım alanlarına uyggun ürünleri içermektedir. Mineral esaslı yağlar sektörün ürünleri, için de bulunduğumuz yüzyıl ile birlikte sanayi de yaşanmakta olan önemli gelişmelerin ardından,makineleşmenin vazgeçilmezi olarak küresel piyasalar da önemli bir yer edinmiştir. Bunun dışında fazlalaşan beslenme ve enerji ihtiyacı sonucunda bitkisel/hayvansal yağ sektörünün önemi sürekli olarak artmaktadır. Kullanıldığı amaca yönelik uygunluğunu kaybeden ve atık olarak nitelendirilen yağ sektörü ürünleri, doğru olmayan geri kazanım faaliyetleri sonucunda insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilemektedir. İçlerin de metal gibi sağlığa zararlı olan pek çok madde bulunabilen ve sistemi ve çevreyi olumsuz yönde etkileyebilecek potansiyele sahip atık yağların kontrol edilerek dikkatli bir şekilde bertaraf edilmesi gerekmektedir.

 Tosb Endüstriyel Yağlar bu bilgiler ışığında hazırlanmış olan yasal düzenlemeler ile yapılan denetimlere rağmen. Özellikle, yüksek yakıt ücretleri sebebi ile alternatif yakıt olarak piyasa da satışa sunulmuş olan kaçak akaryakıtların birleşiminde baz yağlar. Ve atık yağlar karışımları bulunabilmektedir. Günümüzde çevre teknolojileri ve uygulama alanları, çeşitli faaliyetler sonucunda oluşan pek çok maddenin atık olmaktan çıkıp. Maddi değeri olan ürünlere dönüşebileceğini gösterir. Mineraller veya yemeklerde kullanılabilir yağlar sektörünün atıkların da ham madde geri kazanım sağlanması geri dönüşüme uygun olan en büyük atık gruplarından biri olarak nitelendirilmektedir. Dolayısıyla, bu karakteristiğe sahip atıklar, yapılacak doğru yönlendirme ile çevresel sorun olmaktan çıkarak önemli bir ekonomik değer oluşturacaktır.
Tosb Endüstriyel Yağlar yeniden kazanımanın mümkün olabildiği yani laboratuvar ortamında sağlanabildiği atık yağlar. Bu konuda gerekli yetkiler verilmiş kurum veya kuruluşlar tarafından adresten alınma kaydı ile toplanıyor. Ve bu konuda lisanslı tesislerde geri dönüşüm uygulamaları sağlanıyor. Bunun dışında, atık yağların kullanılmayacak durumda olan kısmı, kaçak ve kontrolleri sağlanmamış bir şekilde. Isınma ya da enerji eldesi amaçları ile yağ sobaları gibi ortamlarda  akaryakıta karıştırılarak kullanılmaktadır. Bunun yapılması durumunda can ve mal kayıpları yaşanmaktadır. Madeni yağlar hakkında  fazla bilgi için telefon ya da mail yoluyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı bilgi için iletişime geçiniz.