Taysad Endüstriyel Yağlar bu makalede sizlere madeni yağlar ve sentetik yağlar hakkında bilgiler vereceğiz. Endüstriyel yağlama, kullanılan malzemeler ve teknikler olarak geniş kullanım alanları sağlar. Triboloji’nin incelediği 3 ana konu vardır. Bu konular; yağlama, aşınma ve sürtünme olarak toparlanabilir. Bunların en yüksek performans sağlayan ürünü en uygun fiyata oluşturmak için yüksek teknik bilgi içerir. Üst düzey yağlayıcılar, yataklar, contalar, dişliler ve diğer ürünlerin de araştırmalarının ilerlemelerini takip eder. Yağların hangi makinelerde en iyi sonucu vereceği maliyet, verimlilik ve kalite standartlarının olumlu etkilerine ulaşmasını sağlar.Herhangi bir anda makinelerin P’sinin sürtünme kayıpları yüzünden atıl kalması ve boşa geçen sürenin maliyetine ortak olduğunuz bir yapı düşünülürse, bu büyük kayıp potansiyelini düşürmenin yollarını bilmek ihtiyacın dasınızdır.

Taysad Endüstriyel Yağlar benzinli olan motor yağları belirli standartlara göre sınıflandırılmıştır. Yağları, American Petroleum Institute gösterdikleri performanslara göre 1960’lar da sınıflandırmıştır. Bu sınıflamaya göre; motor yağları 2 ana grupta incelenmiştir. Bu gruplara göre benzin ile çalışan motorlar için “S” dizel olan motorlar için “C” kullanılmaktadır. Her grup da kendi arasında gelişen ve motor yapılarına göre ve içeriklerine göre farklı alt sınıflara ayrılmıştır. Motor yağları incelenirken dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi atık yağların kontrolüdür. Çünkü çevre kirliliğine sebep olmamak hayatımızın temel ilkelerinden biri haline gelmelidir. Bu durum için Atık yağların kontrolü yönetmeliği de mevcuttur. Bu yönetmelik de, çevre düzeni ve insan sağlığı için tehlike arz eden atık haldeki eski motor yağlarının kontrol alına alınmasını amaçlamaktadır. Amaçlarından bir diğeri ise bu atık yağları Avrupa Birliği ilkelerine uyan koşullar da dönüştürmek ya da yok etmektir.

Taysad Endüstriyel Yağlar atık yağların kontrolü yönetmeliği dikkate alınarak insana ya da çevreye zarar oluşturabilecek bir atık olan atık motor yağlarının geçmişte ülkemizde sık sık yapıldığı gibi kontrol dışı ortamlarda ısınma amaçlı yakılmasını, akaryakıta karıştırılmasını veya lisanssız işletmelerce düşük kaliteli yağ üretiminde tekrar ham madde olarak kullanılmasını yasaklamaktadır.

Detaylı bilgi için iletişime geçiniz.