Gölcük Endüstriyel Yağlar bu makalede sizlere madeni yağlardan bahsedeceğiz. Öncelikle tanım olarak madeni yağlar, farklı viskozite deki baz yağlardan ve bu baz yağlara eklenen katkı maddelerinden oluşmaktadır. Bu katkı maddeleri artık doğal yağlarla karşılanamayacak kadar güçlü motorlar ve makineler kullandığımız için gerekmektedir. Kullanılan katkı maddelerinin özelliklerine göre farklı ihtiyaçlarımıza uygun olan yağları laboratuvarlarda üretmekteyiz. Üretilen yağlar, aşınmayı, paslanmayı, oksitlenmeyi, köpürmeyi, önleyebileceği gibi viskoziteyi ayarlayabilir. Makinelerin yüksek basınca dayanıklılığını da sağlayabilir.  Çeşitli katıklar eklendikten sonra ambalajlara doldurulup satışa sunulurlar. Sentetik yağlar petrol esaslı değildir ve kimyasal sentez yöntemleri ile elde edilir. Sentetik yağlar kimyasal ve fiziksel özellikleri dikkate alındığında da madeni yağ imalatında kullanılabilirler.Katkı maddeleri yağlara istenilen özellikleri kazandırmak, özelliklerini geliştirmek, kullanılırken dezavantaj sağlayacak bazı özelliklerini değiştirmek amacı ile kullanılırlar. Ürünün kimyasal yapısının ve fiziksel özelliklerinin istenilen rakamlara gelmesini sağlarlar.

Gölcük Endüstriyel Yağlar madeni yağlar 2 üst başlık altında toplanabilir. Bunlar otomotiv yağları ve endüstriyel yağlardır. Otomotiv yağları da kendi arasında çok fazla alt gruba ayrılabilmektedir. Bunlar; motor yağları, dişli yağları, rulman yağları, yatak yağları, makine yağları, gresler, tam sentetik yağlar vb. ürünlerdir. Endüstriyel yağlar ise ısıl işlem yağları, metal yağları, deri yağları, hidrolik yağlar, kızak yağları, pas önleyici gibi başlıklarda incelenmektedir. Bu başlıkların içerikli farklı bir makalede ayrıntılı olarak incelenmiştir.

Gölcük Endüstriyel Yağlar  madeni yağ kullanımı kadar yağı doğru seçmek ve atığın çevre kirliliğine sebep olmamasını sağlamak da dikkat etmemiz gereken hususlar arasındadır. Kullanmak istediğimiz yağı doğru seçmememiz halinde makinemize ya da otomobilimize fayda sağlamadığını hatta zarara sebep olduğunu görmekteyiz. Yerinde ve dikkatli kullanılan yağlar bizlere maddi açıdan da tasarruf sağlamaktadır. Yağın markası ve uygulaması ne olursa olsun yağ değişim aralıklarına dikkat etmeliyiz. Eski yağı yağ dönüşüm birimlerine ulaştırmalıyız ve çevre kirliliğine sebep olmamalıyız. Mail ya da telefon ile işletmemize ulaşmanız halinde işletmemiz sadece satış aşamasında değil doğru yağın seçimi aşamasında da sizlere yardımcı olacaktır.
Detaylı bilgi için iletişime geçiniz.