Derince Endüstriyel Yağlar mineral baz yağlar markaları içeriğindeki katkı maddeleri ya da kullanım alanları açısından çok fazla gruba alınabilir. Fakat kimyasal yapıları bakımından 3 farklı gruba ayrılırlar. Bunlar alifatikler, aromatikler, alifatik ve aromatikler şeklinde toplanabilir. Yağların endüstri standartlarından geçmeleri konusunda baz yağ seçimi çok önemlidir. Baz yağların kimyasal olarak farklı olmaları bizim onlardan elde ettiğimiz madeni yağların da performansları açısından farklılık göstermelerine sebep olur. Bu yüzden üretilen madeni yağlar birbirinden farklıdır. Bu nedenle madeni yağlarda ortalama koşullarda baz yağlar ve sentetikler kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Derince Endüstriyel Yağlar mineral bazlı yağların özellikleri ham petrolün kimyası ile sınırlıdır. Dünyada ham petrol üretimi giderek azalmaktadır. Bununla beraber petrol fiyatlarında hızlı bir artık gözlemlenmektedir. Sürekli gelişen teknoloji ve makineler, daha zorlu şartlarda ve daha uzun ömürlü kullanılabilinecek yağlara ihtiyacı arttırmaktadır. Bu yağlar çevre düzenimizin bozulmaması çevrenin kirlenmemesi için de özenle seçilmelidir. Sentetik yağlar petrol kaynaklı olmayan kimyasal yöntemlerle elde edilebilmektedir. Kimyasal proseste yağlar istenilen özelliklere bağlı kalınarak sentetik yapıyı oluşturabilecek hidrokarbon moleküller benzer olacak şekilde oluşturulur.

Derince Endüstriyel Yağlar sentetik yağların özel düzenlenmiş yapısı sayesinde az sürtünme sağlanır. Bu da makinelerimizde uzun ömür anlamına gelmektedir. Düşük sıcaklık da sentetik yağlara katılan katkı maddeleri ile ayarlana bilinen özellikler arasındadır. Sürekli yenilenen motor gücü dikkate alındığında ihtiyaçlar da giderek artmaktadır. Sentetik yağlar bizim tasarladığımız için istediğimiz özelliklere bağlı olarak bizlere enerji tasarrufu ve en az aşınma da sağlamaktadır. Tüm bunlar düşünüldüğünde sentetik yağlar bizlere fark edilebilir bir tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca makinelerimizin arızaları en aza indirgeneceği için üretimde de minimum boşluk olacaktır. Makine sağlığı korunacaktır. Sentetik yağlar düşük sıcaklıkta kolay akar buna rağmen mineral yağlara göre çok yüksek sıcaklıklarda da incelmez. Isıl mukavemeti sayesinde makinelerinizin ya da araçlarınızın  ömrünü uzatır. Laboratuvar ortamında farklı teknoloji ile üretilen sentetik sağlar, yüksek basınca karşı da dayanıklıdır. Sentetik yağlar, kullanılan sentetik baz yağının özellikleri dikkate alınarak adlandırılır.
bilgi için iletişime geçiniz.