Endüstriyel Yağlar İzmit bu makale de sizlere madeni ve sentetik yağlar hakkında bazı bilgiler vereceğiz. Öncelikle yağların son kullanma tarihi var mıdır? sorusunun cevabını arayacağız. Evet vardır. Normal şartlarda ambalaja girmiş yağların ve yağ türevlerinin kullanım süreleri 3 yıldır. Fakat çok iyi şartlarda ambalajlanmış ve saklanmış yağların sağlıklı kullanım süreleri 5 yıla kadar çıkmaktadır. Yine de uzmanlar bu konuda 3 senenin geçirilmemesini tavsiye etmektedir. Yağların üzerinde son kullanma tarihleri de bulunmamaktadır. Sadece dolum tarihlerinin bulunması zorunludur. Ambalajın bir kısmında damga ya da mürekkep ile üretim tarihi bulunmak zorundadır. Doğru yağı seçmek kullanıcı için çok önemlidir. Doğru yağı seçersek performans anlamında daha fazla artı görebileceğimiz gibi daha uzun aralıklarla değiştirmiş de olacağız. Bu da iş anlamında da işimizi kolaylaştıracaktır.

Endüstriyel Yağlar İzmit  yağlar konusun da araştırma yaparken karşımıza çok sık antifriz kelimesi çıkmaktadır. Antifriz motordaki sıcaklığın azalması için su ile belirli bir oranda karıştırılarak radyatöre konulması gereken ısı transfer sıvıdır. İnsanlar sadece donma noktasını düşürdüğünü düşünür. Fakat bilinenin aksine kaynama noktasını da yükseltir.Bu özelliklere ek olarak ekipmanda korozyon ve tortu oluşumunu engeller, Sadece kış mevsiminde değil 4 mevsim antifriz kullanmalıyız. Antifriz in üretim şekilleri marka ve içeriklere göre farklılık gösterir. Temelde glikol ve inhibitörlerden oluşmaktadır. Glikol olarak ise en yaygın olarak moloetilen glikol tercih edilmektedir. Antifriz üretimine göre 2 ye ayrılır. Bunlar organik antifriz ve klasik antifrizdir. Antifrizlerin üretiminde yeşil, mavi, sarı, kırmızı renkler kullanılır. Bunun amacı da sık yaşanan antifriz kaçaklarını kolay anlamaktır. Piyasada genellikle klasik inhibitörlü antifrizlerde mavi ve yeşil renkler, organik inhibitörlü antifrizlerde kırmızı ve pembe renklendiriciler kullanılmaktadır.

Endüstriyel Yağlar İzmit kullanmak istediğimiz antifrizi renklerine göre seçmek çok yanlıştır. Firmalar sadece araçlardaki antifriz kaçaklarını ve anlamak için ürünlerini renklendirmişlerdir. Organik inhibitörler bulunduran kırmızı antifriz mavi antifrize göre 3 kat daha uzun ömürlüdür. Fakat bu her araçta kırmızı kullanırsak araç ömrü uzar anlamına gelmemektedir.

Detaylı bilgi için iletişime geçiniz.