Yüksek Performans Madeni Yağlar Gölcük kullanacağımız yağı iyi belirlememiz önemlidir. Çünkü yağların içerisindeki kimyasal oranlarıda katkı maddeleri farklıdır. Kullanacağımız yağı iyi seçmek bize yüksek performans sağlar. Kullanmamız gereken yağı seçerken dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Bize en kolay yardımcı olacak bilgiler kullanmak istediğimiz yağın üzerinde yazan kısa notlardır. Ambalaj üzerinde genelde 5 konuda bilgi bulunmaktadır. Bu bilgiler yağın markası, içeriği, viskozite sınıfı, uluslararası performanslar ve OEM performanslarıdır. Yağın içeriği bize yağın sentetik ya da mineral yağ olduğunu söyler. Bu bilgi de yağın performans durumunu belirlemede öncüdür. Çünkü sentetik yağlar mineral yağlara göre yüksek sıcaklıklarda üstün koruma ve düşük sıcaklıklarda daha kolay akıcılık sağlamaktadır. Zor çalışma ortamlarında uzun değişme aralıkları sağlar.

Yüksek Performans Madeni Yağlar Gölcük viskozite sınıfı ise sıvıların akmaya karşı gösterdiği direncin ölçüsüdür. Viskozite sayesinde basınca maruz kalan iki yüzey arasında yağ tabakası oluşur ve uzun yıllar aşınmaması sağlanmış olur. 0W ne demektir? 0W de motor yağının viskozite sınıfını ifade etmektedir. 0′ motor yağının soğukta çalışma koşullarını ifade etmektedir. W ise ingilizceden (winter) kelimesinden gelen kış anlamına gelmektedir. Dişli yağları incelerken karşımıza GL-5 kavramıda çıkmaktadır. GL-5 otomotiv yağları için kullanılan API sınıflaması dır. Zor şartlarda çalışan diferansiyellere göre çok fazla basıncı ve darbeli yükleri karşılayan katıklar bulunduran, MIL-L-2105 D şartnamesine uyan dişli yağlarıdır. Bu ürünlerde aşırı basıncı önlemek için kullanılan katıklar daha fazladır. Bu yüzden ağır çalışma koşullarında kullanılır. Çok gerek duyulmadığı sürece API GL-4 ile sorunu çözebileceğimiz yerlerde API GL-5 kullanılmamalıdır. Çünkü API GL-5’te fazla miktarda katık madde bulunur. Bu katık maddeler sarı metalleri aşındırabilir.

Yüksek Performans Madeni Yağlar Gölcük dolayısıyla kullanacağımız yer ile kullanmak istediğimiz yağın uyması bizim için çok önemlidir. Aksi halde durum sadece aşınma ile sonuçlanmaz bize kötü sonuçlar doğurabilir. Firmamızın deneyimli kadrosu sizlere bu konuda da yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Bizlerle mail ya da telefon yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.