Endüstriyel Yağlar Darıca yağın doğru seçilmesi oldukça önemlidir. Öncelikle sizlere yağları araştırırken karşımıza çıkan kelimeler hakkında bilgi vermek isteriz. Sıkça kullandığımız ve önem verilmesi gereken detaylardan biri antifrizdir. Sahada antifriz ölçümü en kullanışlı yöntem olarak refraktometre ile yapılır. Refraktometre üzerindeki değerler net değil ise dürbünün üzerindeki halkayı sağa sola çevirerek daha net değerler elde edebilirsiniz. Tabloda açık ve koyu olmak üzere kesite tekabül eden değer size ve koruma derecesini göstermektedir. Bomometre ve benzeri cihazlar ile yapılan ölçümler çok değişken ve realizm den uzak sonuçlar vermektedir. Bu yüzden antifriz donma ölçümünde kullanılması çok tavsiye edilmemektedir. Antifirizin mevsimine göre kullanılması gerektiği düşüncesi çok yanlıştır. Antifriz 4 mevsim kullanılmalıdır. Çünkü antifriz içerisinde bulunduğu silindir bloğu, devir daim pompasını, hortumları ve peteği korozyona karşı korumaktadır.

Endüstriyel Yağlar Darıca yağ kavramını incelerken sık sık karşımıza çıkan diğer bir kavram ise greslerdir. Gresler sıvı yağ ile yağlama yapamadığımız noktalarda kullanılmaktadır. Özellikle rulmanlı yataklarda sıvı yağ ile yağlama yapmamız da mümkün değildir. Gresler ile bu sorunu kolayca aşabiliriz. Peki gresler nasıl kullanılır? Gresler manuel el pompaları yada havalı pompalar yardımı ile direk uygulamak istediğimiz yatağa basılabilir. Ama bazı sistemlerde merkezi otomatik yağlama bulunmaktadır. Merkezi otomatik yağlama bulunan sistemlerde gres, hazneye direk doldurulur. Gresleme yapmak istediğimiz noktalara pnömatik sistem ile uygun periyotlarda otomatik olarak gres basmaktadır. Gresler saklama sırasında sızıntı yapmaya meyillidir. Bu yüzden greslerin saklanma koşulları da önemlidir

Endüstriyel Yağlar Darıca gresten sızmakta olan yağ oranı ile zamanla fazlalaşacak ve saklama ısısına göre değişim gözlenecektir. Bu yüzden greslerin serin ve kuru ortamlarda saklanması önemlidir. Bulunduğu ortamın sıcaklığı ise 0 ile 30 derece aralığında olmalıdır. Gresler tozdan, kirden, nem veya yağmur suyu gibi kirleten durumlardan ve direk güneş ışığına maruz kalmaktan korunmalıdır. Sektörde deneyimli firmamız müşteri memnuniyeti temelli çalışmaktadır. Bu yüzden sattığımız ürünün satış sonrasında da doğru kullanımında sorun oluşmayacağını garanti etmekteyiz.

Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.